Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

piątek, 20 czerwca 2014

środa, 18 czerwca 2014

BISZKOPT Z MASĄ ŚMIETANOWĄ , GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI.

 

 

 
 
 
 
SKŁADNIKI : 5 jajek, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka cukru, truskawki, 2 galaretki  truskawkowe, masa śmietanowa Dr. Oetkera , 0,5 litra śmietany kremówki 30 % lub 36 %, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/4 szklanka oliwy, masło i papier do pieczenia do posmarowania i wyłożenia formy.
 
WYKONANIE : Cukier i białka, utrzyj do białości. Dodaj żółtka i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej oliwy i dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy nasmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto trzymaj w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
 Rozpuść galaretki w 800 ml  ciepłej wody i zostaw do wystygnięcia.  Gdy ciasto się upiecze i ostygnie wykonaj masę śmietanową według przepisu na opakowaniu, dodając do niej śmietany kremówki. Masę śmietanową wyłóż na ciasto i połóż na nie pokrojone na poł truskawki. Gęstniejącą galaretką zalej ciasto .SMACZNEGO !