SKŁADNIKI : 3 skrzydła indycze, żelatyna Gellwe na 2,5 litra wody, marchewka , 3 kostki rosołowe Winiary
WYKONANIE : Skrzydełka przekrój na pół, umyj i włóż do lekko osolonej wody / 2,5 litra/. Dodaj umytą marchew i gotuj na wolnym ogniu ogniu do miękkości mięsa. Wrzuć do garnka rosołki. Gdy mięso się rozgotuje obierz i drobno pokrój na kawałki. Mięso powkładaj do salaterek, dodaj pokrojoną marchew. Do mięsa można dodać zielony groszek. W ugotowanym rosole rozpuść żelatynę i zalej nim mięso. Gdy wszystko przestygnie , włóż do lodówki., aby galaretka zastygła.
SMACZNEGO !
A ja dodaje jeszcze groszek:) wtedy to ladnie wyglada-kolorowo:) Pozdrawiam- Kormoran
OdpowiedzUsuńJa robię galaretkę z nóżek wieprzowych.
OdpowiedzUsuńUwielbiam- nic dodać nic ująć.
OdpowiedzUsuńA Ty Małgosiu to jak widzę masz talent kulinarny:)