Wikipedia
Wyniki wyszukiwania
Translate
czwartek, 10 lipca 2014
NEKTARYNKI W SYROPIE.
Składniki : nektarynki, cukier
Wykonanie : Nektarynki umyj i zdejmij skórkę . Skórka z nektarynek łatwiej się zdejmuje, gdy owoce zalejemy wrzącą wodą i schłodzimy zimną. Obrane nektarynki i pokrojone włóż do umytych słoików. Ugotuj syrop z cukru i wody. Na 0,5 litra wody wsyp szklankę cukru i pogotuj kilka minut. Wrzący syrop wlej do słoików , zakręć i odwróć je do góry ./ denka są na dole /. Przestygnięte słoiki , pasteryzuj 25 minut 0,5 litrowe, a litrowe 30 minut.
SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam nektaryny:)
OdpowiedzUsuń