W tym roku było sporo grzybów w lesie, więc sporo sobie zamroziłam. Teraz mrożone grzyby stosuję do przyrządzania różnych potraw.
SKŁADNIKI : udka kurczaka w ilości w zależności od ilości osób, kurki lub inne grzyby leśne ,2- 3 cebule, 2 łyżki śmietany 18 %, bulionetka Knorr do duszonych kurczaków.
WYKONANIE : Umyj udka kurczaka i połóż na rozgrzanej patelni. Usmaż po obydwóch stronach . Na patelni przysmaż cebulę i grzyby. Do udek kurczaka dodaj bulionetkę Knorr i przysmażone grzyby z cebulą, podlej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem , około godziny . Pod koniec duszenia dodaj śmietany, żeby nieco zgęstniało.
SMACZNEGO !
Mmmmmm, prawdziwe pyszności:)
OdpowiedzUsuńWitaj Edytko ! Domownikom smakowało. Pozdrawiam Cię serdecznie.
OdpowiedzUsuńZazdroszczę Ci tych grzybów. Potrawa na pewno smaczna. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń