Wikipedia
Wyniki wyszukiwania
Translate
środa, 18 marca 2015
MURZYNEK Z BITĄ ŚMIETANĄ.
SKŁADNIKI : ciasto - 2 szklanki cukru pudru, 2 szklanki mąki pszennej , 1,75 szklanki mleka, 1 kostka margaryny może być Kasia, 2 jajka,5 łyżek kakao,2 łyżeczki sody, , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek powideł śliwkowych.
polewa czekoladowa - 1/2 szklanki cukru, 1 / 2 kostki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki wody.
do dekoracji wiórki kokosowe , mandarynki.
bita śmietana - 0,5 litra śmietany kremówki 30 %, 2 łyżki cukru pudru,, 2 dowolne śmietanfixy.
WYKONANIE : ciasto
wymieszaj sypkie produkty , margarynę rozpuść i pozostaw aż ostygnie. Do sypkich produktów dodaj ubite jajka , mleko, przestudzoną margarynę, a na końcu powidła. Miksuj wszystko i wyłóż ciasto do wysmarowanej dużej blachy i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ostygnięte ciasto przekrój na pół i wyłóż na nie ubitą śmietanę ze śmietanfixami i cukrem pudrem.
Ciasto przykryj drugim blatem i polej polewą czekoladową. Udekoruj wiórkami kokosowymi i mandarynkami.
Polewa czekoladowa . Wszystkie składniki umieść w garnku i rozpuść na małym ogniu.
SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Murzynka robiłam setki razy ale z bita śmietaną ani razu.Super!
OdpowiedzUsuńMurzynka robiłam setki razy ale z bita śmietaną ani razu.Super!
OdpowiedzUsuńWitaj Edytko ! Wypróbuj ten przepis , myślę że będzie Ci smakowało. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń