Zupa ,,Chłopski garnek"
SKŁADNIKI
1/2 główki małej kapusty,1/2 kg kiełbasy podwawelskiej , 20 dkg chudego boczku, 2 papapryki czerwone,2-3cebule,kilka średnich ziemniaków, 3 łyżki koncentratu pomidorowego ,10 pieczarek ,3 łyżeczki majeranku,1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki,1 łyżka oleju rzepakowego,sól ,pieprz
WYKONANIE
Na patelni podsmażamy kiełbasę ,boczek wędzony i cebulę.Wrzucamy do garnka.Paprykę,pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni i wsypujemy do garnka.Wlewamy wody i gotujemy .Do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki i poszatkowaną kapustę.Potem dodajemy wszystkie przyprawy,gotujemy do miękkości ziemniaków i kapusty.Pod koniec gotowania wlewamy kocentrat pomidorowy.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz