Wikipedia
Wyniki wyszukiwania
Translate
piątek, 25 września 2015
DZIKA RÓŻA
Zdjęcie pochodzi z Internetu.
Dobroczynne właściwości dzikiej róży znane są od dawna. Dojrzewające jesienią owoce warto ususzyć, zamrozić bądź wykorzystać do przetworów. Są one kopalnią witamin i składników mineralnych.
Stanowią bogate źródło witaminy C. Co ciekawe, dostarczają organizmowi wielokrotnie więcej tej witaminy niż cytrusy.
PRZEPIS NA NALEWKĘ Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY
250 g rozdrobnionych i oczyszczonych owoców należy zasypać szklanką cukru i zalać 0,5 l spirytusu. Nalewkę należy odstawić w ciepłe, ciemne miejsce i co pewien czas wstrząsać. Po 1–2 miesiącach trzeba przecedzić ją przez gazę. Dopiero wtedy warto ją spożywać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz