SKŁADNIKI : truskawki, cukier , kofiturex firmy Gellwe.
WYKONANIE: truskawki dokładnie umyj i obierz z szypułek. Dżem wykonałam z 2 kg owoców , 1 kg cukru i 2 opakowań konfiturexu firmy Gellwe. Do garnka wsypałam 2 kg rozdrobnionych owoców, pogotowałam parę minut i dodałam konfiturex. Owoce zagotuj, ciągle mieszając dodając cukier. Całość pogotować jeszcze minutę, lub trzy . Gorący wlej do słoiczków po dżemie i przewróć do góry dnem na kilka minut. Gdy słoiki przestygną , pasteryzuj je 25 minut / oczywiście od tego momentu jak się woda zagotuje/. Życzę Smacznego!
Wygląda pysznie. Ja robię zupełnie inaczej. Nie używam żadnych tego typu....... . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitaj ujesienna ! Napisz mi jak Ty robisz dżem. Pozdrawiam .
OdpowiedzUsuń