SKŁADNIKI : truskawki, cukier
WYKONANIE : Truskawki umyj i usuń szypułki. Wsyp do dużego słoja i warstwami przesyp cukrem. Tak potrzymaj 2-3 dni , aż puszczą sok. Następnie przez durszlak odlej sok. Na sitku pozostaną same truskawki. Truskawki włóż do umytych słoików 0,5 litrowych lub po dżemie. Sok z truskawek doprowadź do wrzenia, zdejmując szumowiny i zalej nim truskawki. Trzeba pasteryzować słoiki 0,5 litrowe 30 minut, a po dżemie 25 minut. SMACZNEGO !
No i prosze jak to niby prosto i smacznie ale ja i tak nie potrafie:( Pozdrawiam- Kormoran
OdpowiedzUsuńMałgosiu a ja zasypywałam cukrem i pasteryzowałam. Teraz już takich truskawek nie robię. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszne są takie truskawki Małgosiu. Mniam. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń