Wikipedia
Wyniki wyszukiwania
Translate
poniedziałek, 2 września 2013
MARYNOWANA PAPRYKA
SKŁADNIKI : Różnokolorowa papryka, przyprawy : ziele angielskie,liść laurowy, czarny pieprz w ziarnkach
zalewa - 3 szklanki wody ,1/2 szklanki octu 10 %, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli,
do każdego słoiczka 1 łyżeczkę oliwy.
WYKONANIE : Paprykę umyj , obierz i pokrój w paski . Następnie powkładaj do słoików . Do każdego słoika powkładaj przyprawy : po ziarnku ziela angielskiego, pieprzu czarnego i po kawałku liścia laurowego. Z podanych wyżej składników zagotuj zalewę przez 10 minut , wlej do każdego słoika 1 łyżeczkę oliwy , zakręć słoiki i pasteryzuj 25 minut / 0,5 litrowe/. SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witaj Małgosiu! Oj jak dawno nie robiłam papryki. Przez chwile pomyślałam, że może by w tym roku zrobić. Twój przepis bardzo interesujący. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNigdy nie pasteryzowałam zalewalam wrzątkiem i odstawialam do góry dnem. zawsze się bałam, że po zagotowaniu ona będzie strasznie miękka jak mi się kiedyś zdarzyło:( Pozdrawiam Livia
OdpowiedzUsuń