Wikipedia
Wyniki wyszukiwania
Translate
wtorek, 19 grudnia 2017
SMAŻENIE SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ
SKLADNIKI ; skórka z 3 lub 4 pomarańczy, 2,5 szklanki wody, 2,5 cukru.
WYKONANIE : Pomarańcze przed obraniem dobrze umyj ciepłą wodą i obierz skórkę.
Skórkę z pomarańczy zalej wrżątkiem, muszą być cale zanurzone i pozostaw do wystygnięcia . Wodę wylej. Do rondla wsyp cukier i wlej wodę , zagotuj i dodaj kawałki skorki pomarańczowej. Skórkę smaż , aż będzie szklista, a syrop zrobi się podobny do rzadkiego miodu. Gdyby syrop za szybko się zagęścił , a skorka nie będzie szklista , dolej 1 szklankę wrzącej wody, i smaż dalej. Usmażoną skorkę przełóż do słoika , ktorą zalej syropem i wstaw do lodówki. Skórkę pasteryzuj 20 minut i wstaw do piwnicy.
Skorka przydaje się do różnych ciast.
SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz