Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

piątek, 12 sierpnia 2016

KISIMY OGÓRKI

SKŁADNIKI :   ogórki gruntowe,  koper, chrzan, czosnek,  sól kamienna do przetworów.




WYKONANIE  :  Umyj dokładnie słoiki i  połóż  na serwetce, żeby ociekły.  Do  słoika  włóż  przyprawy :  koper, chrzan, kilka   pokrojonych  ząbków  czosnku i poukładaj   ogórki.  Ugotuj  zalewę  , na litr wody  2 płaskie  łyżki soli   kamiennej  do przetworów. Gorącą   zalewą zalej ogórki i  dobrze zakręć   słoiki. Nie  potrzeba pasteryzować.


SMACZNEGO !

2 komentarze:

  1. Bardziej smakuja mi konserwowe ogórki ;) zwłaszcza korniszony :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj Anelise ! Każdy ma swoje smaki. Robię więcej kiszonych ogórków bo mogę zużyć do zupy ogórkowej. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń