Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

czwartek, 27 kwietnia 2017

SERNIK NA BISZKOPTACH

SKŁADNIKI  :

1 kg sera, 1 szklanka cukru, 6 jajek, rodzynki ,1/2 kostki margaryny,  cukier waniliowy, 2 budynie śmietankowe, biszkopty okrągłe.


WYKONANIE:

Sernik wykonuję w makutrze bez ucierania mikserem , tylko ręcznie. Jest dużo lepszy i smaczniejszy. Do makutry  wkładam margarynę ,wsypuję  cukier i cukier waniliowy i dodaję  stopniowo po jednym żółtku i ucieram starannie. Do utartej masy dodaję porcjami ser i dalej ucieram. Potem do masy dodaję rodzynki, które wcześniej wymieszałam z łyżką mąki , 2 budynie śmietankowe  lub waniliowe i na końcu dobrze ubitą pianę z białek.Masę wykładam na blachę posmarowaną margaryną i wyłożoną papierem do pieczenia i okrągłymi biszkoptami. Piekę w piekarniku  z termoobiegiem 42 minuty. Ciasto po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą z mlecznej czekolady  rozpuszczonej w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek mleka i niewielką ilością margaryny, a potem posypać np wiórkami kokosowymi lub udekorować według uznania. Pieczenie w piekarniku z  termoobiegiem jest lepsze od tradycyjnego . Ciasto jest wspaniałe i skraca czas pieczenia.

SMACZNEGO!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz