Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

niedziela, 14 marca 2021

MUFFINKI KOKOSOWE


 

SKŁADNIKI

70 g wiórek kokosowych, plus dodatkowa ilość do oprószenia  muffinek 220 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli, 120 g cukru 2 jajka, 150 g mleka, 100g  oleju słonecznikowego ( ja wzięłam olej rzepakowy)

WYKONANIE  

Rozgrzej piekarnik elektryczny do temperatury 180 stopni. Formę wyłóż papilotkami. Do naczynia miksującego wsyp wiórki kokosowe , mąkę , proszek do pieczenia i sól. Dokładne wymieszaj. Do oddzielnej miski wbij jajka, dodaj cukier mleko i olej ,wymieszaj.Do jajek dodawaj stopniowo wiórki kokosowe wymieszane z  mąką, proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłóż do formy z papilotkami.Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do muffinek można włożyć po kawałku mlecznej czekolady. Z podanej porcji wychodzi 12 muffinek. Gdy chcesz więcej zrobić to wykonaj muffinki z podwójnej porcji. Można muffinki udekorować bitą śmietaną.

SMACZNEGO!












4 komentarze:

  1. Super przepis, pyszne babeczki :D
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się że dobry przepis i smakowały babeczki. Serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń