Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

niedziela, 21 listopada 2021

SOK Z PIGWY



Przyszła jesień i nadejdzie zima , więc czas pomyśleć o zrobieniu czegoś na odporność.Ja zrobiłam sok z pigwy.
Miałam tylko kg  pigwy i do tego kupiłam kg cukru. Jak ktoś ma więcej owoców to może zrobić tylko trzeba pamiętać o tym że na kilogram owoców potrzeba kilogram cukru . Owoce umyłam , usunęłam gniazda nasienne.Potem pigwę drobno pokroiłam i wrzuciłam część do słoja , stopniowo dodając cukier. Na końcu słoik przykryłam gazą i odstawiłam na 5 dni.Każdego dnia mieszałam zawartość żeby cukier się rozpuścił  . Po tym czasie zlałam sok do słoików. Dobrze zakręciłam i  pastryzowałam 10 minut od chwili zagotowania wódy. Będzie dobry do herbaty. Tym bardziej że zawiera dużo witaminy c więcej niż cytryna. Z owoców zrobiłam dżem .Wlałam je do garnka i dodałam pół szklanki wody.Starałamsię , żeby owoce się rozgotowały .Wzięłam blender i jeszcze rozdrobniłam  owoce Dodałam szklankę cukru i  żelfix, pogotowalam trochę i gorący dżem wlałam do słoików. Pasteryzowałam  też 10 minut.
SMACZNEGO!



2 komentarze:

  1. 1xbet korean - legalbet
    The website is safe to use! · 샌즈카지노 Find the best bookmaker 1xbet offers & bonuses. · หาเงินออนไลน์ Try for free the best esports betting odds.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, na pewno jest pyszny do herbaty. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń