Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

poniedziałek, 24 czerwca 2013

DŻEM Z TRUSKAWEK


 
 
SKŁADNIKI : truskawki, cukier , kofiturex firmy Gellwe.
 
WYKONANIE: truskawki dokładnie umyj i obierz z szypułek.  Dżem wykonałam z 2 kg owoców ,  1 kg cukru i 2 opakowań konfiturexu firmy Gellwe.  Do garnka wsypałam 2 kg rozdrobnionych owoców, pogotowałam parę minut i dodałam  konfiturex. Owoce zagotuj, ciągle mieszając dodając cukier. Całość pogotować jeszcze minutę, lub trzy . Gorący wlej do słoiczków po dżemie i przewróć do góry dnem na kilka minut.  Gdy słoiki przestygną , pasteryzuj je 25 minut / oczywiście od tego momentu jak się woda zagotuje/. Życzę Smacznego!                                                                                                                                                     

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie. Ja robię zupełnie inaczej. Nie używam żadnych tego typu....... . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj ujesienna ! Napisz mi jak Ty robisz dżem. Pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń