Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

środa, 26 czerwca 2013

TRUSKAWKI WE WŁASNYM SOSIE


 
 
SKŁADNIKI : truskawki, cukier
 
WYKONANIE : Truskawki umyj  i usuń szypułki.  Wsyp do dużego słoja i warstwami  przesyp cukrem. Tak potrzymaj 2-3 dni , aż  puszczą sok. Następnie  przez durszlak odlej sok. Na sitku pozostaną same truskawki. Truskawki włóż do umytych słoików 0,5 litrowych lub po dżemie. Sok z truskawek  doprowadź do wrzenia, zdejmując szumowiny i zalej nim truskawki. Trzeba pasteryzować słoiki 0,5 litrowe 30 minut, a po dżemie 25 minut.  SMACZNEGO !

3 komentarze:

  1. No i prosze jak to niby prosto i smacznie ale ja i tak nie potrafie:( Pozdrawiam- Kormoran

    OdpowiedzUsuń
  2. Małgosiu a ja zasypywałam cukrem i pasteryzowałam. Teraz już takich truskawek nie robię. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne są takie truskawki Małgosiu. Mniam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń