Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

piątek, 7 lutego 2014

GALARETKA Z INDYKA

 
SKŁADNIKI : 3  skrzydła indycze, żelatyna Gellwe na 2,5 litra wody, marchewka , 3 kostki rosołowe Winiary
 
WYKONANIE : Skrzydełka przekrój na pół, umyj i włóż do lekko osolonej wody / 2,5 litra/. Dodaj umytą marchew i gotuj na wolnym ogniu ogniu do miękkości mięsa.  Wrzuć do garnka rosołki. Gdy mięso się rozgotuje obierz i drobno pokrój na kawałki. Mięso powkładaj do salaterek, dodaj pokrojoną marchew. Do mięsa można dodać zielony groszek. W ugotowanym rosole rozpuść żelatynę i zalej nim mięso. Gdy wszystko przestygnie , włóż do lodówki., aby galaretka zastygła.
 
SMACZNEGO !

3 komentarze:

  1. A ja dodaje jeszcze groszek:) wtedy to ladnie wyglada-kolorowo:) Pozdrawiam- Kormoran

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię galaretkę z nóżek wieprzowych.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam- nic dodać nic ująć.
    A Ty Małgosiu to jak widzę masz talent kulinarny:)

    OdpowiedzUsuń