Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

środa, 19 listopada 2014

UDKA KURCZAKA Z KURKAMI LUB INNYMI GRZYBAMI LEŚNYMI

W tym roku  było sporo grzybów w lesie, więc sporo sobie zamroziłam. Teraz mrożone  grzyby  stosuję  do   przyrządzania różnych potraw.


SKŁADNIKI : udka kurczaka w  ilości w zależności od ilości osób, kurki lub inne grzyby leśne ,2- 3 cebule, 2 łyżki śmietany 18 %, bulionetka Knorr do duszonych kurczaków.


WYKONANIE : Umyj udka kurczaka i połóż na rozgrzanej patelni. Usmaż po obydwóch stronach . Na patelni przysmaż cebulę i grzyby.  Do udek kurczaka dodaj bulionetkę Knorr  i  przysmażone grzyby  z cebulą, podlej niewielką ilością wody  i duś pod przykryciem  , około godziny . Pod koniec duszenia dodaj śmietany, żeby nieco zgęstniało.

SMACZNEGO  !

3 komentarze:

  1. Witaj Edytko ! Domownikom smakowało. Pozdrawiam Cię serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zazdroszczę Ci tych grzybów. Potrawa na pewno smaczna. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń