Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

poniedziałek, 25 marca 2013

ROLADKI SCHABOWE

 Zdjęcie pochodzi z internetu
 
 
 
SKŁADNIKI  : 1 kg schabu, śliwki suszone, pieprz , sól, wykałaczki,400 g bulionu warzywno- mięsnego, łyżka mąki ,łyżka masła, oliwa

WYKONANIE : Mięso pokrój na plastry i  rozbij tłuczkiem  .Śliwki zalej gorącą wodą i odstaw. Mięso przypraw solą i pieprzem. Śliwki odcedź i pokrój na kawałki. Następnie ponakładaj na mięso i pospinaj wykałaczkami. Na patelnię wlej olej i przesmaż do zrumienienia. Do garnka wlej bulion warzywno- mięsny i włóż roladki . Duś pod przykryciem 25 - 30 minut.  Z mąki i masła  przygotuj zasmażkę i wymieszaj dokładnie z bulionem . Można podawać z ziemniakami, kaszą, makaronem. Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz