Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

poniedziałek, 4 marca 2019

PIERNIK Z MARMOLADĄ TRUSKAWKOWĄ


SKŁADNIKI
3 jajka, 1szklanka cukru,2 szklanki mąki,1szklanka mleka ,1 szklanka powideł śliwkowych,1/4 szklanki oleju,1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki kakao,1łyżeczka sody, 1przyprawa do piernika.
Polewa 2 łyżki mleka,tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru
Dodatkowo wiórki kokosowe i papier do pieczenia,marmolada truskawkowa.
Wykonanie
Jajka wbij do miski,miksuj.W trakcie ubijania dosyp stopniowo cukier. Następnie dodawaj stopniowo przesianą mąkę z cynamonem,kakao,sodą,przyprawą do piernika .Delikatnie mieszaj i dodaj mleko,olej powidła.Mieszaj do połączenia składników.Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i trzeba piec 40 minut.   Ostudzone ciasto przekrój i posmaruj marmoladą truskawkową. Nakryj drugim ciastem.Wykonaj polewę rozpuszczając czekoladę w mleku i dodaj cukier.Przestygniętą polewą posmaruj ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz