Wikipedia

Wyniki wyszukiwania

Translate

wtorek, 19 grudnia 2017

SMAŻENIE SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ




SKLADNIKI ; skórka z 3 lub 4 pomarańczy, 2,5 szklanki wody, 2,5 cukru.


WYKONANIE : Pomarańcze przed obraniem dobrze umyj ciepłą wodą i obierz skórkę.

Skórkę z pomarańczy zalej wrżątkiem, muszą być cale zanurzone i pozostaw do wystygnięcia . Wodę  wylej. Do rondla wsyp cukier i wlej wodę , zagotuj i dodaj kawałki skorki pomarańczowej. Skórkę smaż , aż będzie szklista, a syrop zrobi się podobny do rzadkiego miodu. Gdyby syrop za szybko  się zagęścił , a skorka nie będzie szklista , dolej 1 szklankę wrzącej wody, i smaż dalej. Usmażoną skorkę przełóż do słoika , ktorą  zalej  syropem i wstaw do lodówki. Skórkę  pasteryzuj 20 minut i wstaw  do piwnicy.

Skorka przydaje się do różnych ciast.


SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz